Maxhout

Assortiment Maxhout.nl

Haardhout kopen? Maxhout.nl heeft een ruim assortiment aan verschillende soorten haardhout. Deze worden geleverd in halve of hele pallets of in netzakken. We leveren onze producten het gehele jaar door voor zowel particulier als zakelijk. Dus heeft u een kachel, inbouwhaard, openhaard of speksteenkachel dan kunt u bij Maxhout.nl het juiste haardhout kopen. Al ons hout is gekloofd, ovengedroogd en netjes gestapeld of verpakt. Na de gratis levering kunt u direct stoken!

 

Haardhout stoken van Maxhout.nl

Bij Maxhout.nl hebben we diverse soorten haardhout in het assortiment! Elzenhout is een zachte en fijne houtsoort die daardoor uitstekend brandt en snel zijn warmte afgeeft. Om deze reden wordt elzen ook vaak gebruikt in speksteenkachels. Berkenhout is te herkennen aan de mooie, witte schors. Naast een mooie verbranding geven de blokken ook een prettige geur af. Beide zijn gemakkelijke soorten om mee te stoken. Dit maakt ze heel geschikt voor de beginnende stoker!


Stoken met hardere houtsoorten

Essen-, beuken- en eikenhout zijn de harde en duurzame varianten in ons assortiment. Essenhout is een elastische, en traag brandende soort met een mooi vlammenspel waar u lang plezier van zult hebben. Beukenhout is een iets hardere houtsoort en heeft daarom een hoog rendement. Het hout ruikt bij verbranding erg lekker. Verder geeft het veel warmte af, tezamen met een mooi vlammenspel. Met name essen is tevens zeer geschikt om te gebruiken voor sauna’s, pizzaovens of broodovens.

 

Duurzaam haardhout kopen

Waar beuken- en essenhout zeer geschikt zijn voor gebruikers die een mooi vuur willen zien, is eikenhout echt voor de mensen die willen genieten van ontzettend veel warmte. De blokken vlammen namelijk minder en gaan juist meer gloeien, waardoor het veel warmte afgeeft. Het brandt langzaam op, waardoor u er lange tijd plezier van heeft. Wilt u verschillende soorten combineren? Dat kunt u kiezen voor een van onze producten van gemixt haardhout. In deze pallet vindt u diverse houtsoorten terug.

 

Haardhout kopen in nettenHaardhout in net

Wanneer u het gemak wilt hebben om handzaam het haardhout te verplaatsen hebben wij ook de mogelijkheid om de blokken te bestellen in netten. We hebben al onze houtsoorten tevens verpakt in netten. Deze zijn voorzien van een lus en wegen gemiddeld 8 tot 10 kilo en daardoor zijn te goed te tillen. Het hout is ovengedroogd en wordt - afhankelijk van de hoeveelheid - geleverd in een doos of op een pallet.


Kachel of haard aansteken

Voor het ontsteken van de kachel kunt u gebruik maken van onze haardvuur accessoires. Vooral bij eikenhout is het belangrijk om de kachel eerst goed warm te stoken. Wilt u het hout droog of functioneel opbergen? Zorg ervoor dat het hout dan droog ligt. Neem ook zeker een kijkje bij onze houtopslagen.
 

Milieuvriendelijk haardhout kopen

Maxhout.nl vindt het belangrijk dat klanten het gehele jaar door schoon en droog haardhout kunnen kopen. Droog hout is namelijk belangrijk voor een goede verbranding, wat vervuiling van uw rookkanaal voorkomt. Het hout dat u bij ons koopt komt uit verantwoord bosbeheer (FSC & PEFC) en wordt gedroogd in speciale droogkamers. Eenmaal uit de droogkamers is het hout vrij van schimmels en ongedierte. En het grootste voordeel: het is direct te stoken!

 

Haardhout kopen bij Maxhout.nl

Verder heeft Maxhout.nl al haar producten in eigen beheer. Hierdoor is er een extra kwaliteitscheck, waardoor wij al onze klanten kunnen garanderen van ovengedroogd haardhout! Indien u op een werkdag vóór 14.00 uur besteld, kunnen wij de volgende dag al leveren. Maar kies vooral de datum die u het beste past. Tijdens het bestellen kunt u tot wel 10 weken in voren bestellen. Heeft u nog vragen over ons assortiment? Onze klantenservice is bereikbaar via 020-8200430 of info@maxhout.nl. Wij zien uw bestelling graag tegemoet!