Eikenhout in net

Eikenhout in net

Kiest u voor eiken? Dan kiest u voor duurzaamheid! Eiken haardhout heeft een trage verbranding, waardoor u een hoog rendement behaald! Verpakt in handige netten en daardoor gemakkelijk te verplaatsen! Wilt u direct stoken? Dat kan! Het haardhout in ons assortiment is namelijk ovengedroogd.


Duurzaam stoken met eiken haardhout

Eiken haardhout is heel populair onder de ervaren stokers onder ons! Dit hout brandt namelijk lekker lang door. Het is de hardste houtsoort in het assortiment! En hoe harder het hout, hoe langzamer deze opbrandt. De blokken zijn gekloofd, in de oven gedroogd en vervolgens verpakt in stevige netten. Hierdoor neemt u het hout heel gemakkelijk mee! Heeft u liever losse blokken? We leveren ook eiken ook in halve pallets en hele pallets.


Heerlijke warmte met blokken eikenhout

Ander voordeel van eiken haardhout is de warmte die het afgeeft. Terwijl de blokken langzaam opbranden zonder rookontwikkeling, geven deze ondertussen ontzettend veel warmte af. Heerlijk om in de winter uw woonkamer warm te houden! Dit betekent wel dat de blokken meer gloeien en niet veel vlam geven. Wilt u liever haardhout met een mooi vlammenspel voor meer sfeer? Dan adviseren we essen haardhout aan te schaffen.


Stoken van eiken haardhout

De hardheid van het hout zorgt voor duurzaamheid, maar hierdoor is het hout wel minder gemakkelijk in gebruik. De blokken ontbranden minder gemakkelijk. Daarom is het raadzaam om de kachel of haard eerst warm te stoken. Dit kunt u doen door middel van het opstarter pakket, waar zowel aanmaakhout als houtkrullen in zit. Of kies voor een combinatie van diverse houtsoorten, die u terug vindt in onze netzakken met mix hout. Deze zakken bevatten berkenhout, aangevuld met hardere houtsoorten. Start met het berken haardhout om de kachel of haard warm te branden. Daarna kunt u over op het hardere hout in de netten.


Eiken haardhout kopen

Netten met eiken haardhout kunt u in diverse hoeveelheden aanschaffen. 15 netten worden geleverd in dichte doos. Heel handig als u bijvoorbeeld in de stad woont. Grotere hoeveelheden worden geleverd op een kleine pallet. Bestelt u op een werkdag vóór 14.00 uur? Dan kan het de volgende werkdag al geleverd worden! Bestel nu!