Briketten

Briketten

Wat zijn briketten?

Briketten zijn stevige blokken van samengeperste houtsoorten. Er zijn verschillende soorten beschikbaar met elk hun eigen eigenschappen. De algemene kenmerkende eigenschap van een briket is dat door het lage vochtpercentage en de hoge dichtheid er een hoge verbrandingswaarde ontstaat. Dit betekent dat u lang geniet van een heerlijke temperatuur. 

Welke briketten zijn het beste?

Elke briket soort heeft zijn eigen voordelen. De Pinikay zijn makkelijk aan te steken door het gat in het midden, de RUF briketten staan bekend om hun brandduur. De Nestro heeft als grote voordeel is dat deze uitzet in de kachel en dus de kachel goed vult met smeulende nestro delen. 

Hoe briketten aansteken?

Het aansteken van briketten kunt u het beste doen met aanmaakblokjes en aanmaakhout. De briketten branden het beste op een lopende vuurtje. 

Langzame verbranding

Briketten hebben over het algemeen een langere brandduur dan haardhout. Door het lage vochtpercentage komt er weinig rook vrij. Briketten worden dan ook vaak gebruikt om savonds laat op het vuur te gooien zodat het sochtends niet erg afkoelt. 

Briketten bestellen

Briketten bestel je gemakkelijk bij Maxhout.nl. U kiest uw briketsoort uit, u kiest een bezorgdatum. Maxhout bezorgd hem snel op uw adres. 

 

RUF Briketten

De lage vochtpercentage (circa 10%) en de hoge dichtheid (2000 kg/cm²)  van de briketten zorgen voor een hoge energetische waarde. Een hoge energetische waarde betekend een heerlijke warmte die er vanaf komt. Briketten branden doorgaans zelfs langer dan sommige haardhout soorten. Ook zijn de RUF briketten van samengeperste houtsnippers waar geen vervuilende stoffen aan zijn toegevoegd, dit betekend een schone verbranding. 

Pini Kay Briketten

De Pini Kay briketten zijn achthoekige cilinder met een gat in het midden. Door deze vorm trekt er gemakkelijk zuurstof door het blok en zorgt de Pini Kay snel voor warmte. Pini Kay briketten branden doorgaans langer dan normaal haardhout. 

Nestro Briketten

De Nestro briketten hebben cilinder vorm met een lengte van ongeveer 26cm. Deze passen over het algemeen in elke kachel. De Nestro briketten hebben een bruine kleur, zij hebben deze kleur gekregen door de verschillende houtsoorten die zijn gebruikt in het productieproces. Beukenhout, dennenhout en grenenhout zijn terug te vinden in deze briket. Het zaagsel van deze houtsoort is samengeperst in cilindervormige stevige blokken. U profiteert dan ook dan ook van een duurzame verbranding.