Essenhout

Kenmerken

  • Harde houtsoort
  • Traag brandend haardhout
  • Mooi en rustig vlammenspel
  • Minimaal 3 blokken stoken
  • Geschikt voor de middelgrote kachels en haarden

Essen haardhout

Bij Maxhout kunt u terecht voor het beste Essenhout. Het is een populaire houtsoort en terecht! Het is namelijk makkelijk in gebruik, maar het heeft ook een duurzame verbranding. Het is een hardere houtsoort, ondanks dat het wel makkelijk te ontbranden is. Wij leveren de blokken essenhout gedroogd en gekloofd, zodat u er direct gebruik van kunt maken na ontvangst. Het hout creëert een mooi vlammenspel en een warme sfeer bij u in huis! Bestel daarom uw essenhout bij Maxhout.nl en geniet van alle voordelen!


Essenhout haardhout

Ons essenhout als haardhout is meer dan geschikt voor uw kachel of open haard. Het hout ontbrandt snel en eenvoudig, maar er komt ook veel warmte vanaf. Wij verkopen ons essenhout in hele en halve pallets, maar u kunt ze ook bestellen in netzakken. Deze zijn perfect voor wanneer u af en toe stookt om warmte in uw woonkamer te creëren. Bestel daarom essenhout als haardhout en geniet van ons goed gedroogde en gekloofde hout van hoge kwaliteit!


Gedroogd essenhoutEssenhout

Wij verkopen het gehele jaar door gedroogd essenhout. Ons hout wordt in grote droogkamers gedroogd, zodat u altijd dezelfde kwaliteit heeft zonder verlies van rendement. Om zo groen mogelijk te werk te gaan, worden onze droogovens volledig gestookt op biomassa en is de benodigde stroom afkomstig van een 100 procent groene stroomleverancier. Bestel daarom uw gedroogde essenhout bij Maxhout en stook CO2-bewust!


Essenhout stoken

Voor een mooie vlam is het een goede keuze om met essenhout te stoken. Het hout zorgt voor een sfeervol vuur, zonder spatten of knetteren! Voor het stoken van het hout legt u drie blokken in uw open haard of kachel en kunt u gebruik maken van aanmaakblokjes of andere accessoires. Omdat u drie blokken nodig heeft om essenhout te stoken, kunt u het hout het beste gebruiken in een (middel)grote kachel of haard.


Essenhout kopen

U kunt eenvoudig uw essenhout kopen bij Maxhout. Bij ons bent u zeker van hoge kwaliteit en het gehele jaar door van goed gedroogd en gekloofd hout! U kunt het hout geleverd krijgen in strak gestapelde halve pallets of hele pallets. Ook kunt u het hout in netzakken bestellen. Wanneer u uw bestelling vóór 14 uur plaatst, is deze de volgende werkdag al binnen! Mocht u nog vragen hebben over essenhout kopen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.