Essenhout

Essenhout

Kenmerken

  • Harde houtsoort
  • Traag brandend haardhout
  • Mooi en rustig vlammenspel
  • Minimaal 3 blokken stoken
  • Geschikt voor de middelgrote kachels en haarden

Essen haardhout

Essen haardhout kopen doet u bij Maxhout.nl! Essen is een populaire houtsoort. En terecht! Dit hout is namelijk gemakkelijk in gebruik, maar heeft tegelijkertijd ook een duurzame verbranding. De blokken zijn al gekloofd én ovengedroogd, waardoor u direct kunt stoken!


Sfeervol vuur met essen haardhout

Voor een mooie vlam zit u met essen haardhout goed! Het hout zorgt voor een sfeervol vuurtje, zonder spatten of knetteren. Het is een houtsoort die behoort tot de hardere houtsoorten. Na elzen- en berkenhout volgt (qua hardheid) essen. Het voordeel is dat deze houtsoort een gemakkelijke ontbranding heeft, maar langzamer opbrandt dan bijvoorbeeld berkenhout. Hierdoor is dit hout duurzamer in gebruik!


Ovengedroogd essen haardhout

Belangrijk bij het stoken van haardhout is dat het schoon én goed droog is. Normaliter moet haardhout twee tot drie jaar stoken. Daarom wordt het haardhout van Maxhout.nl – op een milieuvriendelijke manier – gedroogd in speciale droogkamers. De blokken zijn droog, vrij van schimmels en ongedierte, maar behouden wel de originele kleur. Bij het natuurlijk drogen worden de blokken namelijk iets donkerder. Het hout heeft na het drogen in de oven een vochtpercentage van maximaal 20% gekregen, hierdoor is het stook klaar en zorgt het voor een schone verbranding!


Essen haardhout in pallets of netzakken

De blokken essen worden netjes gestapeld op een pallet. Hierbij heeft u de keuze om een halve of hele pallet aan te schaffen. Deze worden netjes bij u thuis afgeleverd. Vervolgens kunt u de blokken verplaatsen naar de houtopslag! Gaat u liever voor gemak? Dan is essen haardhout in netten wellicht de beste keuze. U heeft de keuze uit 15, 30 of 60 netten essen. Hiermee verplaatst u meerdere blokken tegelijk!


Essen haardhout kopen bij Maxhout

Eén ding is zeker: met essen haardhout haalt u sfeer in huis! Voordeel is dat Maxhout.nl het gehele jaar door haardhout levert, door heel Nederland! Houd er rekening mee dat er bij Zeeuws-Vlaanderen en de Waddeneilanden nog een extra toeslag wordt berekend. Gaat u bestellen? Dan kiest u heel gemakkelijk de gewenste afleverdatum! Wij komen op de door u aangegeven dag leveren. Heeft u nog vragen? Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact met ons op!