Elzenhout

Kenmerken

  • Zachte houtsoort
  • Snelle ontbranding
  • Geeft snel warmte af
  • Mooi vlammenspel
  • Minimaal 1-2 blokken stoken
  • Geschikt voor de kleinere kachels en haarden
  • Voor de accumulerende kachel

Elzen haardhout

Wilt u een snel brandend haardvuur? Dan is elzenhout een uitstekende keuze! Het hout is afkomstig van de els, dit is een boomsoort uit de berkenfamilie. De blokken zijn circa 26 centimeter lang, zodat ze in elke kachel zullen passen. Een groot voordeel van elzenhout is dat het hout zacht is en hierdoor is het erg makkelijk om aan te steken. Het is wel belangrijk dat het elzenhout droog is bij het verbranden, anders ontstaat er erg veel rook. Bij Maxhout.nl verkopen wij enkel elzenhout wat gekloofd en oven gedroogd is, zodat u deze direct na ontvangst kunt gebruiken!


Elzenhout haardhout

Vooral voor het gebruik van kleine kachels is elzenhout ideaal als haardhout. Met slechts één tot twee blokken kunt u al een prachtig vuur creëren. Omdat het hout eenvoudig en snel aan te krijgen is, is het erg geschikt voor de beginnende stoker. Na het ontbranden van het hout, ontstaat er een prachtig vlammenspel. Ook brengt het hout uw kachel enorm snel op temperatuur, dit maakt elzenhout ideaal haardhout voor iedere stoker!


Kwaliteit elzen haardhout

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, weet u dat u kwaliteit elzen haardhout krijgt. Het elzenhout dat we leveren is van een hoge en constante kwaliteit. Op deze manier heeft u altijd het beste hout voor uw haard in huis. Wij drogen ons hout in droogovens, zodat u direct uw bestelde hout kunt gebruiken op het moment van levering. We leveren het hout in strak gestapelde hele pallets.


Gedroogd elzenhoutElzenhout

Wij drogen al ons hout in houtovens voordat deze naar de klant toe gaan. Op deze manier heeft u altijd gedroogd elzenhout op het moment van ontvangst en hoeft u het hout zelf niet meer te laten drogen. Wanneer uw hout niet goed droog is, ontstaat er veel rook wanneer deze verbrand worden. Drogen kan veel tijd kosten en daarom doen wij dat alvast voor u! Maak snel gebruik van het beste gedroogde elzenhout van Maxhout.nl.


Elzenhout stoken

Wilt u graag elzenhout stoken? Voor zowel beginnende als ervaren stokers is elzenhout een zeer geschikte houtsoort. Door de eenvoudige ontbranding zijn accessoires zoals aanmaakhout bijna niet nodig bij dit hout. Elzenhout geeft veel warmte af en wordt daarom veel gebruikt voor accumulerende kachels. Als u graag elzenhout wilt stoken kunt u een kijkje nemen in ons kwalitatieve assortiment!


Elzen haardhout stoken en het milieu

Wij proberen zo groen mogelijk te werken. Hierbij spelen elzen haardhout stoken en het milieu een belangrijke rol. Daarom vinden wij het belangrijk dat we het gehele jaar goed en droog hout aan kunnen bieden. In onze grote droogkamers wordt al ons elzen haardhout gedroogd, deze zijn volledige gestookt op biomassa. De stroom die gebruikt wordt is afkomstig van een 100% groene stroom leverancier. Het hout dat u bij ons koopt komt uit verantwoord bosbeheer (FSC & PEFC). Zo proberen wij met het elzen haardhout stoken en het milieu zo veel mogelijk rekening te houden.


Elzen haardhout online bestellen

Bij Maxhout.nl kunt u snel en eenvoudig uw elzen haardhout online bestellen. Het hele jaar leveren wij kwaliteit elzen haardhout uit voorraad. Zo heeft u altijd dezelfde kwaliteit, geen verlies van rendement en stookt u CO2 neutraal. Daarnaast profiteert u bij het elzen haardhout online bestellen bij Maxhout.nl van een gratis levering!


Elzenhout kopen

Bij ons kunt u altijd rekenen op een snelle levering wanneer u uw elzenhout gaat kopen. Als u uw bestelling vóór 14:00 uur plaatst, streven wij ernaar om deze de volgende dag al bij u af te leveren! U kunt bij het afrekenen kiezen op welke dag u graag uw bestelling ontvangt. In overleg met de chauffeur wordt uw bestelling op de gewenste plaats neergezet. Wanneer u graag het beste elzenhout wilt kopen, kunt u altijd terecht bij Maxhout.nl!


Elzen haardhout bezorgen

Om uw elzenhout snel en goed te bezorgen, werken wij samen met betrouwbare en professionele vervoerders. Onze vervoerders hebben ruime ervaring met het afleveren van exceptionele bestellingen. Uw chauffeur neemt een half uur voordat uw bestelling wordt afgeleverd contact met u op, zodat u weet wanneer de bestelling wordt bezorgd. Laat uw elzenhout dus bezorgen door Maxhout.nl! Mocht u vragen hebben of wilt u meer weten over onze werkwijze? Dan kunt u altijd contact opnemen met ons!