Eikenhout

Kenmerken

  • Harde houtsoort
  • Traag brandend haardhout
  • Vlamt minder, gaat meer gloeien
  • Geeft heel veel warmte af
  • Kachel goed warm stoken
  • Minimaal 4 blokken stoken
  • Geschikt voor de grote kachels en haarden

Eikenhout

Door het hoge rendement is eikenhout één van de populairste houtsoorten om te stoken. Het is een harde en sterke houtsoort, die traag brandt en weinig rook produceert. Bij Maxhout krijg u uw eikenhout gekloofd en ovengedroogd geleverd. Op deze manier kunt u het hout direct na ontvangst aansteken. Bovendien verpakken wij al ons hout netjes gestapeld op stevige pallets, maar u kunt het ook bestellen in netzakken. Eikenhout op pallets zijn zowel in hele, als halve pallets te bestellen.

Eikenhout haardhout

Wanneer u uw open haard wilt aansteken, is eikenhout een van de duurzaamste houtsoorten die u kunt gebruiken. Eikenhout als haardhout gebruiken heeft namelijk veel voordelen, het hout brandt erg traag, waardoor u er erg lang van kunt genieten. Bovendien maakt dit het hout ook nog eens duurzaam. Voor het aansteken van uw eikenhout kunt u het beste onze accessoires gebruiken. Als u eikenhout als haardhout gebruikt, bent u zeker van hoge kwaliteit!


Gedroogd eikenhoutEikenhout

Bij ons bestelt u enkel gedroogd eikenhout. Het drogen van hout kan namelijk wel jaren tijd in beslag nemen. Wij drogen ons hout in speciale droogkamers en het wordt pas geleverd wanneer het vochtpercentage onder de 18 procent zit. Op deze manier kunt u direct nadat u het hout ontvangen heeft er gebruik van maken. Onze droogkamers worden gestookt op biomassa en elektrisch aangedreven vanuit een 100 procent groene energieleverancier. Bestel daarom gedroogd eikenhout bij Maxhout.nl!

 

Eikenhout stoken

In uw kachel of haard kunt u eikenhout stoken. Het hout heeft een hoog rendement en creëert een warme sfeer bij u in huis. De schone verbranding en het en de vele warmte die ervan af komt maakt het ideaal voor uw open haard of kachel. Bij het aansteken van dit hout dienen minimaal drie blokken gebruikt te worden. Dit hout is dus voornamelijk geschikt voor een grotere kachel of open haard. U kunt eikenhout ook uitstekend gebruiken om te koken.

Eikenhout kopen

Wilt u eikenhout kopen? Het hele jaar door kunt u bij ons terecht om uw gedroogde eikenhout online te bestellen. Ons hout wordt droogovens gedroogd tot een vochtpercentage onder 18 procent. Bovendien leveren wij ons eikenhout in heel Nederland! Mocht u vragen hebben voordat u eikenhout gaat kopen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen!